Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саркозі і Меркель сказали Росії поважати їхні правила

Четвер, 5 лютого 2009, 08:19

Президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер Німеччини Анґела Меркель закликають Росію "поважати західні норми та правила".

Із відповідною спільною статтею вони виступили у французькій газеті "Монд" напередодні конференції з безпеки в Мюнхені, передає в прес-огляді Радіо "Свобода".

Під повагою західних норм та правил вони мають на увазі відмову від застосування сили, дотримання принципів територіальної цілісності, непорушності кордонів, взаємоповагу і рівність всередині євроатлантичного простору.

Разом із тим Саркозі і Меркель висловлюють готовність обговорити у Мюнхені пропозиції російського президента Дмитра Медведєва щодо нових конфігурацій системи безпеки у світі.

Лідери двох сусідніх європейських країн ведуть мову і про розширення НАТО, наявність критеріїв розширення і заявляють про необхідність врахування позиції Росії щодо цього.

Водночас, лондонська "Таймс" вважає, що цього разу питання безпеки обговорюватимуть в умовах, коли "Росія ослабла і Путін дивиться на Захід привітніше".

Також італійська "Ла Републіка" очікує, що цієї п’ятниці на конференції в Мюнхені "стане зрозуміло, чи дійсно росіяни вирішили більше не робити обличчя лютим".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування