Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи кажуть, що на Симоненка тиснуть з РУЕ. Імпічмент не виключають

Четвер, 5 лютого 2009, 09:29

Депутат фракції Комуністичної партії Олександр Голуб заявляє, що на Компартію чинять серйозний тиск у зв'язку з питанням відставки уряду.

Як заявив він газеті "Дело", рішення про те, як голосувати по цьому питанню комуністи планували ухвалити на засіданні президії ЦК КПУ в четвер вранці.

Голуб запевнив, що фракція голосуватиме одноголосно – так, як вирішить керівництво.

Він підкреслив, що на Компартію чинять серйозний тиск.

На його думку, ажіотаж навколо сімейного скандалу лідера КПУ Петра Симоненка був накручений з ініціативи так званої "групи RosUkrEnergo" у Партії регіонів.

"Про це свідчить хоча б той факт, що скандал активно розкручували сайти, підконтрольні RosUkrEnergo", - сказав Голуб.

У Компартії практично назрів розкол. Частина депутатів на чолі з Леонідом Грачем вимагають голосувати за відставку уряду Тимошенко. Інша частина на чолі з Симоненком – проти, запевняючи, що готові вимагати одночасної відповідальності уряду і президента.

А депутат "НУ-НС" Тарас Стецьків заявив, що робота з пошуку голосів на підтримку відставки уряду ведеться не тільки серед комуністів, але й "нашоукраїнців" і навіть Блоку Литвина. Правда, він відмовився називати імена тих, кого напередодні намагалися переманити на сторону "регіоналів".

За оцінкою депутата, до 174 депутатів від Партії регіонів можуть приєднатися до двох десятків "нашоукраїнців", які представляють "Єдиний Центр" (8 осіб) і частково групу В'ячеслава Кириленка (у групі всього 17 осіб, але підтримають відставку уряду не всі).

Між тим, за словами Голуба, комуністи наполягатиму на пакетному голосуванні за постанови про відставку уряду й імпічменті президенту.

Про те, що в четвер буде поставлене питання про початок імпічменту президенту, газеті також заявляв напередодні "регіонал" Михайло Чечетов. За його словами, підстав для цього достатньо. У тому числі і поразка України в територіальній суперечці з Румунією.

"Якщо гарячі голови в БЮТ проголосують за імпічмент президенту, то в блоці "НУ-НС" знайдуться додаткові голоси тих, хто захоче помститися і проголосує за відставку уряду", - сказав Стецьків.

Верховна Рада в четвер вранці заслуховує звіт прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування