Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога: Ющенко відмовив "напівпритомним" депутатам

П'ятниця, 6 лютого 2009, 16:07

Президент Віктор Ющенко не буде підписувати закон "Про систему збору та обліку єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", прийнятий Верховною Радою 15 січня.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба президента.

За словами Балоги, "прийнятий закон є спробою запровадити легальний механізм викачування грошей із суб'єктів господарювання: підприємств, приватних компаній, малого і середнього бізнесу".

"Причому ці колосальні суми йшли б не у державну скарбницю, а осідали на рахунках спритних ділків, які мають політичне прикриття в Кабінеті міністрів і Верховній Раді", - додав він.

Балога відзначив, що "новим джерелом збагачення мала стати якась новоутворена Методологічна комісія з питань звітності".

"Цей орган із незрозумілим статусом - аналог сумнозвісної Тендерної палати - наділявся монопольними повноваженнями з визначення порядку фінансової та іншої звітності суб'єктів господарювання", - пояснив глава секретаріату.

"Його рішення мали бути обов'язковими для виконання, але при цьому він сам ніяк не відповідав за наслідки своєї діяльності, оскільки сам її і регламентував. У цьому і криється величезний корупційний потенціал Методологічної комісії", - додав він.

Балога зауважив, що "підготовка вказаного закону проходила не прозоро, в інформаційній напівтемряві, а голосували депутати під кінець дня, в напівпритомному стані в напівпорожній залі, хоча формально документ підтримали 409 парламентаріїв".

За словами глави секретаріату, "вже пізніше деякі народні депутати заявили про свою незгоду з ухваленим законом, розуміючи всі закладені в ньому потенційні ризики".

"Фахівці секретаріату президента, проаналізувавши надісланий для підпису закон, вважають за необхідне повернути його у Верховну Раду з пропозиціями глави держави", - заявив Балога.

"Парламент має нагоду виправити допущену помилку. Якщо ж у Раді ми почуємо голоси за подолання вето, це стане першою вказівкою на тих, хто є сценаристом і режисером корупції", - наголосив він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування