Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл наврочив "групі Фірташа" швидкий кінець

Субота, 7 лютого 2009, 13:21

"Регіонал" Тарас Чорновіл вважає, що ідея Партії регіонів зі складанням 150 мандатів і розпуском Верховної Ради стане поразкою "групи Фірташа".

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо "Свобода".

Коментуючи невдалу спробу Партії регіонів відправити у відставку уряд Юлії Тимошенко, Чорновіл сказав:

"Мені здається, що те все, що відбувалося навколо уряду вчора, і той абсолютно прогнозований, планований програш і зрив одного з планів розпуску дострокового Ради і вже, власне, другого плану і підготовка зриву третього – це є одна внутрішня, внутрішньопартійна розборка".

На його думку, для Партія регіонів отримає позитив від цієї "розборки", оскільки "закриється одна досить погана язва, яка називається "вплив "РосУкрЕнерго".

"Я думаю, що це початок кінця цієї групи остаточно і впливовості Партії регіонів. Їм дали можливість довести: "Дать боярам водки, да только чтобы дурь каждого видна была". Цю можливість дали, дали можливість один раз наступити на граблі, зараз будуть ще одні граблі з цим так званим складанням повноважень, а після того, я думаю, з цією групою попрощаються", - сказав Чорновіл.

Він також розповів, що восени президент Віктор Ющенко підписав указ про розпуск Верховної Ради "під тиском Фірташа, кажуть, що і Могилевича".

Тоді, за його словами, тоді передбачався варіант розподілу місць у майбутньому парламенті за принципом "40 – 40 – 20: 40".

"Фірташ, 40 – ніби, як вважалося, на розсуд Ахметов, і 20 – на розсуд Януковича, Клюєва, Товстоухова, всіх інших політичних еліт", - сказав Чорновіл.

"Сьогодні ніхто, зрозуміло, коли проти Фірташа вже кримінальні справи відриваються, він вже фактично ніхто, і не збираються йому нічого відкривати. І ось оце протистояння внутрішнє вилилося у такі, здавалося б, драматичні події, які в принципі, мені здається, не вартують того ефірного часу, коли їх показували", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: