Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ взяв би кредит під заставу секретаріата Ющенка, але це "неліквідний актив"

Понеділок, 9 лютого 2009, 19:51

Уряд веде консультації з деякими розвиненими країнами світу про можливі позики, але ніяких кредитів залучено не було.

Про це заявив депутат від БЮТ Андрій Портнов в ефірі Шустер Live на телеканалі Україна.

"Що стосується консультацій, які сьогодні проходять з деякими розвиненими країнами світу по залученню кредитних ресурсів, то вони здійснюються винятково для фінансування дефіциту бюджету", - сказав він.

"Дефіцит передбачає розвиток інфраструктурних проектів – дороги, мости, будівництво. Це ті сфери, що не пов'язані із соціальною діяльністю, і не спрямовані на можливий розвиток інфляційних процесів", - сказав Портнов.

Депутат зазначив, що "запозичення - це розвинена практика".

"Сьогодні ніхто ніякого кредиту не брав. Ніяку газотранспортну систему і якісь інші активи українські в заставу ніхто нікому не закладав. Сьогодні ведуться тільки консультації, і прем'єр Тимошенко жодного разу ще не користувалася цим інструментом", - заявив Портнов.

"Може ми б і взяли якийсь кредит, і в заставу би заклали секретаріат президента разом з Богданом Соколовським і президентом України. Правда їх ніхто не візьме, тому що неліквідний актив", - сказав депутат.

Як відомо, раніше уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський заявив, що уряд веде таємні переговори з Росією про отримання кредиту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування