Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура нагадує, що тернопільські вибори заборонені

П'ятниця, 13 березня 2009, 18:13

Тернопільська обласна прокуратура вимагає від обласної територіальної виборчої комісії врахувати ухвалу Київського адміністративного суду.

Про це йдеться в офіційному письмовому зверненні до голови обласної ТВК Наталії Чуйко за підписом першого заступника прокурора області Миколи Люшненка, повідомляє УНІАН.

В документі зокрема зазначається, що прокуратура, з’ясувала, що ухвалою Київського адміністративного суду Тернопільській ТВК, дільничним комісіям заборонено вчиняти будь-які дії, спрямовані на проведення 15 березня позачергових виборів до Тернопільської облради.

До такого висновку прокуратура прийшла, розглядаючи звернення народного депутата Василя Деревляного (голова обласного осередку партії "Батьківщина") з приводу порушень законодавства про вибори.

Також в документі зазначено, що ця ухвала може бути оскаржена у Київському адміністративному апеляційному суді, хоча при цьому виконання ухвали не призупиняється.

В документі також вказано, що рішення Тернопільського окружного адміністративного суду про відновлення виборчого процесу може бути оскаржене в Львівському апеляційному суді.

Відтак прокуратура висунула вимогу до ТВК "забезпечити дотримання норм діючого законодавства та врахувати рішення судів у своїй роботі".

Як відомо, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Тернопільській виборчій комісії, усім дільничним виборчим комісіям здійснювати організацію та проведення 15 березня 2009 року позачергових виборів Тернопільської облради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування