Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вчергове заявляє: вибори в Тернополі незаконні

Неділя, 15 березня 2009, 12:14

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що вибори до Тернопільської облради є незаконними, оскільки Конституційний Суд не скасував постанову Верховної Ради, якою вона скасувала рішення про призначення позачергових виборів.

Про це заявив депутат від БЮТ Сергій Подгорний, повідомляє УНІАН.

Він зауважив, що постанова від 3 березня була підписана спікером, оприлюднена і вона діє.

"Ніхто цю постанову не скасував. Вона може комусь подобатися, комусь – не подобатися, але постанова діє. Тому жодних виборів в Тернопільській облраді бути не може", - сказав депутат.

"Якби постанову скасував Конституційний Суд – немає проблем. Але крапка не була поставлена. І закликати не виконувати постанову Верховної Ради – це є край цинізму", – підкреслив він.

Подгорний також стверджує, що в області мало місце втручання у виборчий процес.

"Є стаття 11 (закону про вибори), про засади виборчого процесу, яка забороняє втручання будь-кого у цей процес", - заявив депутат.

"Навіть якщо суд зобов’язав ТВК відновити виборчий процес, ні облдержадміністрація, ні райдержадміністрації не мали права брати сільських і селищних голів, давати їм завдання привозити з собою членів виборчих комісій і щось виконувати по виборчому процесу, роздавати їм бюлетені, що мало місце в області", – зазначив він.

Представники БЮТ наголосили, що такі дії були вчинені до рішення Львівського апеляційного суду, а відтак тим більше є незаконними.

"Тому ті, хто вірить в закон, той не братиме участь у виборах, хто не вірить – той зробить свій вибір", – переконаний Подгорний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування