Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна офіційно поскаржилася в російський МЗС через бютівця

Середа, 18 березня 2009, 12:47

Посольство України в Росії направило ноту в російський МЗС у зв'язку з затримкою депутата Верховної ради Олеа Билоруса в російському аеропорті при проходженні паспортного контролю.

Про це повідомив прес-секретар української дипмісії Олег Волошин, передає Газета.ру з посиланням на РИА Новости.

"Посольство України направило в МЗС ноту з проханням дати пояснення. У ноті міститься заява про те, що ми вважаємо, що даний інцидент не сприяє поліпшенню атмосфери україно-російських відносин", – сказав Волошин.

За його словами, у той же час посольство України "виходить з того, що мало місце непорозуміння, пов'язане з якоюсь непогодженістю в діяльності організаторів і відповідних компетентних прикордонних органів".

"Ми не вбачаємо в даному факті якусь свідому політичну акцію, спрямовану проти українських депутатів", – зазначив Волошин.

Під час проходження українськими депутатами паспортного контролю виникла затримка з Білорусом, його документи перевіряли 20 хвилин. Сам Білорус пов'язує це зі своєю позицією по голодомору.

У свою чергу МЗС Росії перевіряє обставини цього інциденту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми перевіряємо інформацію, з'ясовуємо всі обставини даного інциденту", - сказав у середу представник Департаменту інформації і преси МЗС РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: