Баррозу вимагає, щоб Ющенко і Тимошенко припинили гризтися

Четвер, 19 березня 2009, 09:44

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу закликає президента Віктора Ющенка і прем’єра Юлію Тимошенко працювати разом під час економічної кризи.

Про це Баррозу розповів після зустрічі з Ющенком, повідомляє Xinhua.

"Ми знаємо, що економічна та фінансова криза не обійшла Україну і що Україна опинилася перед серйозними економічними та соціальними викликами", - сказав Баррозу.

"Коли одна країна має протистояти таким важким економічним та соціальним викликам, обов'язок всіх відповідальних політиків працювати разом заради їхньої країни", - наголосив він.

Баррозу розповів, що доніс свою думку до Ющенка під час їхньої зустрічі і що таку саму позицію намагатиметься донести й до Тимошенко, коли вона приїде в Брюссель на міжнародну конференцію в понеділок.

Баррозу назвав важливим те, що Україна пішла на поступки вимогам Міжнародного валютного фонду заради отримання другого траншу кредиту.

Водночас сам Ющенко, говорячи про кредит, пообіцяв співпрацювати з МВФ. "Дуже важливо продовжувати співпрацю з МВФ", - сказав він.

"Після того, як ми налагодимо відносини з МВФ, що , я сподіваюся, відбудеться найближчими днями, ми будемо співпрацювати з Європейським інвестиційним банком, Європейським банком реконструкції та розвитку, з Єврокомісією та іншими", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування