Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІ критикує суди за "надмірний лібералізм"

Середа, 25 березня 2009, 12:34

Українські суди виявляють надмірний лібералізм при розгляді адміністративних протоколів за порушення Правил дорожнього руху і затягують процес розгляду справ.

Про це заявив начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць на прес-конференції в середу, повідомляє Ліга.net.

За його словами, торік кожен четвертий порушник позбавлявся прав, у той час як у 2009 році такий захід вживається лише відносно кожного одинадцятого порушника.

"Суди виявляють лібералізм... спостерігаються факти тяганини", - підкреслив начальник Департаменту ДАІ.

Також Коломієць відзначив, що торік після вступу в силу нових штрафів за порушення ПДД були розглянуті 57-58 тисяч порушень, у той же час за два місяці 2009 року розглянуті 36 тисяч подібних справ, і тільки половина протоколів надійшли в суди.

"Я вважаю, у цьому якісь неправильні дії суду, хоча я не можу давати оцінку їхній діяльності", - додав начальник Департаменту ДАІ.

Як відомо, з 17 листопада 2008 року в Україні були істотно підвищені розміри штрафів, посилені інші види адміністративних стягнень за правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Були введені як вид адміністративного стягнення "суспільні роботи", позбавлення прав управління транспортним засобом, тимчасове вилучення посвідчення водія, талона про проходження державного техогляду і тимчасове затримання транспортних засобів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування