Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка хочуть, щоб Тимошенко перестала плодити заступників

Четвер, 26 березня 2009, 17:38

Президент Віктор Ющенко закликає уряд оптимізувати кількість посад заступників міністрів, заступників керівників центральних органів виконавчої влади та заступників голів місцевих державних адміністрацій.

Про це йдеться у листі глави секретаріату президента Віктора Балоги на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

Він заявив, що значного поширення набула практика надмірного, а подекуди одіозного збільшення чисельності керівних працівників у центральних та місцевих органах виконавчої влади.

"У деяких міністерствах кількість посад заступників міністрів становить близько десяти (МінАПК, МВС, Мінекономіки, Міністерство охорони навколишнього середовища, Мінтрансзв'язку), аналогічна ситуація спостерігається і в окремих центральних органах виконавчої влади (ДПА, Держслужба автодоріг), деяких місцевих державних адміністраціях (КМДА, Подільська РДА Києва)", - зазначив Балога.

На його думку, це призводить до неекономного, неефективного витрачання бюджетних коштів на утримання керівного складу управлінського апарату на тлі хронічного браку ресурсів для забезпечення підтримання на мінімально необхідному рівні соціальних гарантій для малозабезпечених верств населення.

"Доводжу до вашого відома позицію президента про неприпустимість продовження такої хибної практики і необхідність невідкладної оптимізації кількості посад заступників міністрів, заступників керівників центральних органів виконавчої влади, заступників голів місцевих державних адміністрацій", - йдеться в листі.

У зв'язку з цим Балога нагадує, що у 2005 році особисто прем'єром було зініційовано зменшення у системі центральних органів виконавчої влади кількісного складу керівництва і встановлення його на рівні чотирьох заступників міністра, керівника іншого центрального органу виконавчої влади, у тому числі одного першого заступника.

"Про вжиті заходи прошу поінформувати главу держави найближчим часом", - зазначається у листі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування