Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведька просять перевірити Червоненка на причетність до отруєння Ющенка

П'ятниця, 27 березня 2009, 14:50

Член фракції БЮТ Святослав Олійник звернувся до генпрокурора з проханням перевірити можливу причетність заступника глави Київської міськдержадміністрації Євгена Червоненка до отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка у 2004 році.

У своєму зверненні депутат нагадує загальновідомі інциденти за участю Червоненка, коли той застосовував фізичну силу або залякував інших людей.

Такі факти, на думку Олійника, "вказують на його схильність до криміногенної поведінки та вчинення насильницьких дій проти людини".

Реклама:

Депутат нагадує, що під час президентської кампанії 2004 року Червоненко був керівником особистої охорони кандидата в президенти Віктора Ющенка та супроводжував його у вечір, коли, за основною версією слідства, був отруєний нинішній президент.

У зв'язку з цим "не можна виключати можливу причетність Червоненка до замаху на життя Ющенка", переконаний Олійник. При цьому він зауважує, що "до сьогоднішнього часу цей злочин не розкритий".

Депутат просить генпрокурора "розглянути доцільність у рамках розслідування кримінальної справи за фактом отруєння кандидата в президенти Ющенка перевірити оперативно-слідчим шляхом можливу причетність до злочину Червоненка".

ВІДЕО ДНЯ

"Як людини, що перебувала у постійному безпосередньому оточенні потерпілого, та, відповідно до загальновідомих фактів його біографії, є схильною до вчинення насильницьких злочинів різних ступенів тяжкості", - пояснює депутат.

Відповідне звернення депутат направив також до Міністерства внутрішніх справ.

Як відомо, Олійник входить до так званої групи члена БЮТ Андрія Портнова. Червоненко різко розкритикував Портнова в своєму останньому інтерв'ю.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування