Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони хочуть відсторонити Луценка

Вівторок, 3 березня 2009, 17:50

Партія регіонів вимагає відсторонення від виконання обов’язків міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це йдеться у заяві Партії регіонів, яку розповсюдила її прес-служба.

"Партія регіонів ініціювала створення в парламенті тимчасової слідчої комісії, яка повинна розслідувати факти (затримки і порушення кримінальної справи у відношенні депутата-регіонала Бориса Колеснікова)", - йдеться в заяві.

"Ми будемо вимагати на час роботи ТСК відсторонення від виконання обов’язків міністра внутрішніх справ Луценка, а також притягнення його та інших фігурантів справи до суворої відповідальності згідно з Конституцією та законами", - наголосили в Партії регіонів.

У заяві йдеться, що "настав час, щоб справедливість восторжествувала" і "організатори репресій повинні бути покарані".

У Партії регіонів нагадали, що "цими днями завершився судовий процес над громадянином, якого помаранчева влада зробила своїм знаряддям у політичному переслідуванні одного з лідерів Партії регіонів Колеснікова".

"Суд довів, що громадянин Пенчук фальшиво свідчив проти Бориса Колеснікова і намагався вимагати раніше отримані гроші", - сказано в заяві.

"Під час судового процесу виплили факти, які дають усі підстави стверджувати про те, що тодішній (і нинішній) міністр внутрішніх справ особисто організовував фальсифікацію справи проти Колеснікова", - наголосила прес-служба

Партія регіонів зазначила, що Луценко "використовував громадянина Пенчука як інструмент, як слухняну маріонетку, яка давала необхідні для переслідування, хоч і неправдиві, свідчення".

"Зараз, коли рішенням суду Пенчука покарано, виникає цілком логічне запитання: коли до відповідальності будуть притягнуті замовники сфальсифікованої справи? Коли на лаву підсудних сядуть високопоставлені чиновники, які в 2005 році фабрикували кримінальні справи проти лідерів та рядових членів Партії регіонів?", - обурилися в партії.

"В результаті таких кричущих порушень прав людини постраждало багато наших співвітчизників – були несправедливо засуджені, незаконно звільнені з роботи понад 20 тисяч громадян", - наголошується в заяві.

"Це масові репресії. Зокрема, заступник голови Партії регіонів з ідеології Колесніков безневинно відсидів багато місяців за ґратами", - підкреслила прес-служба.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: