Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НС кажуть, що Огризка не мали права звільняти

Вівторок, 3 березня 2009, 22:27

Спікер парламенту Володимир Литвин не мав права ставити на голосування постанову про звільнення міністра закордонних справ Володимира Огризка.

Про це заявив депутат від блоку НУ-НС Тарас Стецьків в ефірі 5 каналу.

Коментуючи заяву першого віце-спікера Олександра Лавриновича про те, що Верховна Рада може тільки знову призначити за поданням президента Огризка на посаду міністра, він сказав: "Лавринович був не досить точним".

"Він назвав один із можливих варіантів рішення цього питання, коли президент повторно вносить Огризка. Але він забув, хоча добре знав, що є ще декілька правових підстави це зробити", - зазначив депутат.

"Литвин не мав права ставити жодної постанови про звільнення Огризка на голосування, тому що не було звіту, а була лише інформація міністра. І це достатня підстава для того, щоб постанову не підписувати, а її переголосувати", - повідомив Стецьків.

Він зазначив, що "таким шляхом пішов Борис Тарасюк".

"І існує ще одна правова підстава – існує колізія між рішенням Конституційного Суду і законом про Кабмін: чи мала право Верховна Рада звільняти міністра, який призначений за квотою президента", - сказав депутат.

"Тобто будь яка з підстав може бути використана", - підсумував Стецьків.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування