Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав 10 днів на підготовку банків до рекапіталізації

Понеділок, 30 березня 2009, 17:48

Президент занепокоєний тим, що після того, як 5 січня завершилася перевірка першої групи з 17 банків, до сьогодні, незважаючи на те, що деякі з цих банків потребують рекапіталізації, реальних кроків з її здійснення немає.

Про це під час брифінгу заявив перший заступник глави секретаріату президента - представник президента у Кабміні Олександр Шлапак, повідомляє прес-служба глави держави.

При цьому, за словами Шлапака, президент підкреслює, що активне втручання держави у проблемні банки в інших державах привело до того, що ситуацію у банківському секторі вдалося утримати, хоча вона була не менш, а іноді і більш складною, ніж склалася в Україні.

Шлапак повідомив, що президент поставив завдання провести координаційні наради і завершити підготовку нормативної бази для проведення процедури рекапіталізації, і у тому разі, якщо виникне потреба, підготувати зміни до законодавства, з тим, щоб не пізніше ніж у 10-денний термін розпочати реальну процедуру рекапіталізації українських банків.

При цьому представник президента запевнив у тому, що НБУ поки що не звертався з офіційним запитом до уряду щодо рекапіталізації хоча б якихось банків. Таким чином, будь-які опубліковані списки таких банків треба вважати неправдивими.

"Позиція президента наступна: всі українські банки, які на сьогодні мають велику кількість вкладників і перед якими відповідним чином держава несе зобов'язання, повинні бути підтримані через системну рекапіталізацію", - наголосив Шлапак.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування