Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент просить громадян не виносити гроші із банків

Вівторок, 31 березня 2009, 10:55

Президент Віктор Ющенко закликає громадян відновити довіру до банків і не забирати свої депозити.

Про це він сказав у своєму посланні до Верховної Ради у вівторок.

"Треба підтримати банківську систему. Вона – хребет національної економіки, який тримає м'язи реального продуктивного сектору України", - зазначив Ющенко.

За словами президента, "держава має взяти на себе відповідальність за банки, особливо державного сектору, які опинилися в скрутному становищі".

"Ми маємо для цього ресурс – у бюджеті передбачено 44 млрд. грн. через емісію державних цінних паперів на здійснення рекапіталізації банків і рефінансування національної економіки", - наголосив Ющенко.

Президент закликає підтримати таку національну програму: "Ця відповідальність має бути підкріплена повним контролем з боку держави за такими банками".

"Швидкі дії держави приведуть до відновлення довіри громадян. Але і банківська система повинна повернутися обличчям до громадян", - зауважив Ющенко.

"Я наполягаю на запровадженні єдиного механізму, за якого кожен, хто опинився у скрутному становищі, отримає банківську підтримку, а не буде добитий системою", - заявив президент.

При цьому він зауважив, що питання довіри стосується і валютного курсу.

"Сьогодні ми врівноважили курс, забезпечили фактично нульове сальдо із зовнішньої торгівлі. Чому ж коливання продовжуються? На жаль, це вже психологія – наслідок недовіри людей", - пояснив президент.

"Я відповідально прошу громадян відновити довіру до банків, не забирати свої депозити, не завдавати шкоди ані собі, ані державі, і в тому числі підтримати таких самих людей, як ви, які отримали кредити в національній банківській системі", – заявив глава держави.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування