Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бурджанадзе: Саакашвілі завжди мене боявся

Вівторок, 31 березня 2009, 19:21

Метою акцій опозиції в Грузії, запланованих на 9 квітня, є відставка президента Михайла Саакашвілі.

Про це заявила екс-спікер грузинського парламенту, лідер опозиції Ніно Бурджанадзе в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Президент завжди мене побоювався і ніколи до кінця не довіряв, хоча я не давала йому ні найменшого приводу сумніватися в моїй щирості. Але він знає мій характер", - сказала вона.

"Поки я стояла поруч, я його підтримувала навіть у дуже непростих ситуаціях і на шкоду собі, але, пішовши в опозицію, я буду йти до кінця. І він це розуміє. Для нього це небезпечно", - підкреслила вона.

Відповідаючи на питання, що ж означає "йти до кінця" і чи погодиться вона на переговори з владою, Бурджанадзе заявила:

"Переговори можуть бути тільки про відставку президента, тому що він допустив такі дії, що ні про що інше говорити неможливо. Переговори можуть йти тільки про те, як його відставку зробити мінімально хворобливою для країни", - сказала вона і додала, що мова йде про дострокові вибори президента.

Вона також висловила впевненість, що 9 квітня на вулиці вийде багато народу.

"Якщо правильно зможемо провести ці десять днів, упевнена, що ми зможемо провести серйозну акцію", - сказала вона.

Відповідаючи на питання, чи зможе опозиція контролювати події, якщо під час акції хтось вистрілить у юрбі і ви не зможете контролювати події, вона сказала:

"Така небезпека існує. Але вовків боятися – у ліс не ходити".

"Потрібно зробити все, щоб не було пострілів, ніякого насильства. Але виключати нічого не можна – тим більше з таким урядом. І усе, що я зараз бачу, мені говорить про те, що вони збираються застосувати силу. І їм потрібен для цього привід", - сказала Бурджанадзе.

Вона також заявила, що зробить усе, щоб 9 квітня не стало початком громадянської війни.

"Зараз у країні не таке протистояння. Абсолютна більшість налаштована негативно до Саакашвілі. Громадянської війни допустити не можна. І взагалі військового сценарію – країна цього не витримає. Тому ми повинні бути дуже обережні", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування