Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пенчука, який засадив Колесникова, будуть "відвойовувати"

Четвер, 5 березня 2009, 13:18

Адвокати екс-директора донецького торгового центру "Білий лебідь" Бориса Пенчука, засудженого до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання, мають намір оскаржити вирок у Верховному Суді у березні.

Про це адвокати Пенчука Олександр Плахотнюк і Олександр Данилюк заявили на прес-конференції у четвер, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Насправді від нас очікують, що ми будемо подавати апеляцію і дозволимо дуже довго "гратися у футбол" між донецькою апеляцією і місцевим судом, а в цей час Борис Пенчук буде сидіти 3-4 роки в СІЗО. Ми цього робити не будемо, а зробимо зовсім по-іншому", - сказав Данилюк.

За його словами, адвокати мають намір оскаржити рішення суду у Верховної Суді у касаційному порядку.

"Ми почекаємо встановлений час для того, щоб вирок (Ворошилівського райсуду Донецька) набув чинності, і після цього ми будемо подавати касацію безпосередньо до Верховного Суду України", - зазначив Данилюк.

Адвокати не довіряють судам Донецька, оскільки вони виконують "політичні замовлення", і вважають, що дану справу повинні розглядати судді Верховного Суду.

На даний момент Пенчук перебуває у СІЗО Донецька.

За словами Плахотнюка, засудження Пенчука до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання набуває чинності 17 березня, після чого буде подана касація до Верховного Суду.

Він вважає, що в такий спосіб удасться уникнути, у випадку скасування апеляційним судом вироку, повернення справи на новий розгляд чи на додаткове розслідування, що може послужити затягуванням справи.

Як відомо, Ворошилівський районний суд Донецька 2 березня засудив керівника фонду "Антикорупція", видавця книги "Донецька мафія" Бориса Пенчука до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання. Початок терміну відбування покарання обчислюється з 9 жовтня 2008 року, коли Пенчук був узятий під варту.

У квітні 2008 року Генпрокуратура пред'явила Пенчуку обвинувачення у наданні хибних свідчень у справі одного з лідерів Партії регіонів Бориса Колесникова. Пенчук звинувачував Колесникова у вимаганні акцій ТЦ "Білий лебідь". За цим обвинуваченням Колесніков був арештований і провів у київському СІЗО 4 місяці.

22 жовтня 2008 року справа у відношенні Пенчука з обвинувальним висновком була передана з прокуратури до Ворошилівського райсуду Донецька. Він обвинувачувався в злочинах, передбачених ч. 4 ст. 189 ("вимагання") і ч. 2 ст. 383 ("свідомо хибне повідомлення про здійснення злочину") Кримінального кодексу України.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування