Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відмовиться від Тарасюка?

П'ятниця, 6 березня 2009, 16:03

Новим міністром закордонних справ стане найбільш лояльний до чинного президента Віктора Ющенка кандидат, вважають експерти.

Таку думку висловив директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції в п'ятницю в агентстві "Інтерфакс-Україна" у Києві.

"Президент навряд чи погодиться на кандидатуру Бориса Тарасюка, тому що це створення прецеденту, що фактично де-факто коаліція перебирає його право висувати кандидатуру міністра закордонних справ. Президент запропонує кандидатуру, яка буде абсолютно лояльною до нього", - сказав він.

На думку Фесенка, висування кандидатури Тарасюка, стало спробою "зберегти єдність коаліції", тим самим не допустити проведення позачергових парламентських виборів.

Говорячи про можливі кандидатури на посаду глави українського МЗС, експерт, припустив, що "цією людиною може стати в.о. глави МЗС Володимир Хандогій".

"Може обговорюватися і кандидатура Костянтина Грищенка (посол України в Москві), але це може відбутися лише в тому випадку, якщо буде зроблена ставка на певний компроміс із прагматичною частиною Партії регіонів, яка схильна до компромісів із президентом", - додав Фесенко.

У свою чергу директор РR групи Polittech Тарас Березовець додав, що 2008 рік став найгіршим роком в історії української дипломатії. Він пояснив це тим, що "двічі було провалене питання по наданню Україні ПДЧ; провалені переговори з ЄС -програма партнерства з ЄС відповідає рівневі співробітництва з такими країнами як Марокко, Туніс і Бєларусь; украй погіршилися відносини з Росією".

Як повідомлялося, 3 березня парламент України 250 голосами відправив Володимира Огризка у відставку з посади глави МЗС. За таке рішення, зокрема, голосували депутати Партії регіонів, комуністи і 49 депутатів фракції БЮТ. Посада глави МЗС є квотою президента України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:52
ЗМІ: У нападі на представника партії Шольца зізнався підліток
13:50
відеоНуар з Коліном Фарреллом і документальна драма про теракти в Іспанії: найкращі серіали травня
13:32
Формула-1Ферстаппен виграв кваліфікацію Гран-прі Маямі-2024
13:28
фотоОбстріл Дружківки: під завалами знайшли тіло чоловіка
13:18
фотоБув дорожчим за золото: в Англії виявили рідкісний барвник давньоримської знаті
13:12
Білий дім: Оборонного пакту із Саудівською Аравією не буде без нормалізації відносин з Ізраїлем
13:00
фотоСпочатку б’ють ворога, потім крашанки: як українські військові святкують Великдень
12:49
Росія готує першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області – розвідка Британії
12:30
Останні російські удари по енергосистемі завдали збитків на понад $1 млрд - Галущенко
12:16
фотоНа Великдень війська РФ скинули вибухівку на авто з людьми у Покровському районі
Усі новини...
Реклама: