Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова шукає для України гарантій у США

Середа, 15 квітня 2009, 09:09

Під час офіційного візиту секретаря Ради національної безпеки й оборони України Раїси Богатирьової до Вашингтона йдеться про гарантії безпеки.

Про це повідомляють американські агентства, передає "Німецька хвиля".

Грузинські та українські офіційні особи шукають в адміністрації президента США Барака Обами гарантій того, що їхні країни не програють від намагань Сполучених Штатів поліпшити відносини з Росією, повідомляє агентство "Асошіейтед прес".

У вівторок міністр закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе зустрівся з держсекретарем США Гілларі Клінтон, секретар Ради нацбезпеки та оборони України Раїса Богатирьова – з іншими високопосадовцями.

Як заявили обидва політики, які перебували з візитом у Вашингтоні, вони вивчали документи, підписані в останні місяці правління Джорджа Буша, та обговорювали плани поглиблення співпраці з США.

Офіційно раніше повідомлялося, що Богатирьова порушила перед американською стороною питання євроатлантичної інтеграції України.

Секретар РНБО зустрілась з членом правління Центру стратегічних і міжнародних досліджень при університеті Джона Хопкінса Збігнєвом Бжезинським, помічником міністра оборони США Александром Вершбоу та низкою американських аналітиків.

Зокрема, на зустрічі з Бжезинським "сторони наголосили на необхідності активізації підтримки західними демократіями курсу України на інтеграцію до євроатлантичних структур".

Богатирьова запропонувала відновити українсько-американську міждержавну комісію "у новому форматі під головуванням президентів обох країн".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування