Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, у чому його місія, а що - не його проблема

Середа, 15 квітня 2009, 11:05

Президент Віктор Ющенко дає зрозуміти, що доля України залежить від вибору громадян країни на президентських виборах і буде цілковито на їхній совісті.

Так, в інтерв'ю газетам "Комерсант" і "Комерсант-Україна" на питання журналіста, чи не боїться він, що з приходом іншого президента буде "відкат у демократизації" суспільства, Ющенко відповів:

"А це не моя проблема. Це ваша проблема! Ця проблема – у тебе й у 47 мільйонів інших українців. Вибач, що я перейшов на "ти", просто хочу, щоб мене сприйняла кожна людина, яка буде це читати".

"Якщо ти увірував, що є краща модель, – будь ласка. А я пожертвував достатньо, щоб досягти тих цінностей, у які вірю! Я чотири роки говорив про ці цінності і п'ятий рік говорю. Дасть бог – буду і шостий, і сьомий, і десятий говорити", - заявив Ющенко.

"Я і не ставлю перед собою завдання сподобатися нації. Вдумайтеся, мені 55 років, я був головою Центробанку, був прем'єр-міністром. У мене є цінності, з якими я помру. Незалежно від того, зрозуміє мене нація чи ні, я буду розповідати про покоління українців, замучених, змордованих. У цьому місія президента України", - підкреслив він.

Глава держави наголосив: "Я ніколи не був і не буду хохлом, ніколи не був малоросом і ніколи ним не буду. Якщо мені потрібно буде другу дозу діоксину прийняти, я це зроблю, не відмовлюся. У мене п'ятеро дітей, і я хочу, щоб у мене була можливість сказати їм "я передав вам Україну кращою, ніж я її отримав".

За словами Ющенка, у нього "проста логіка – щоб зробити з народу державу, націю, ми повинні говорити про історію, ми повинні пам'ятати, що в нас є материнська мова, гімн, який слід поважати і співати, що в нас має бути повага до свого прапора".

"Хоч одна людина в державі повинна про це говорити, подобається це вам чи не подобається. Я говорю про це як президент. А ви мені пропонуєте говорити нації солодкі речі, які будуть додавати рейтинг", - сказав він, коментуючи свій низький рейтинг.

Ющенко вважає, що потрібно говорити "про те, що зроблено": "Про що ми говорили п'ять років тому, формуючи основи нової політики? Про те, що потрібно прийти до свободи слова. Щоб у нас з'явився журналіст, у якого коліна не тремтять, який може поставити запитання, яке п'ять років тому він би собі в рукав засунув. Ми вже чотири роки живемо в умовах свободи слова. Так, ми ще не досягли кінця шляху, але в нас є прогрес".

"Друге досягнення – свобода вибору, основа демократичного суспільства. Озирніться, за останні роки ми провели дві дострокові виборчі кампанії. Обидва рази на виборах перемогла опозиція, і обидва рази спостерігачі визнали ці вибори чесними", - додав він, наголосивши, що 5 років тому він "дороги не знав на центральне телебачення".

На запитання, чи бачить Ющенко серед кандидатів, які мають найбільші шанси зайняти посаду президента, ту людину, яка може продовжити його курс, він сказав:

"Ви задаєте гарне провокаційне питання. Але якщо я на нього відповім, я фактично визнаю відповідь на інше питання. Почекайте, давайте ще повоюємо. Попереду вибори, давайте дочекаємося їхніх результатів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування