Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога хоче, щоб "апатична" Тимошенко розібралася з "авантюрним" Черновецьким

Четвер, 2 квітня 2009, 15:40

Глава секретаріату президента Віктор Балога наголошує, що на сьогодні існують всі передумови та юридичні підстави для того, щоб робота Київської міськдержадміністрації була розглянута на спеціальному засіданні Кабінету міністрів.

Про це він заявив, коментуючи "численні звернення на адресу глави держави від політичних сил і громадських організацій щодо незадовільного виконання столичною владою функцій управління містом", повідомляє прес-служба президента.

За словами Балоги, аналіз стану справ у Києві свідчить про численні прорахунки КМДА в життєзабезпеченні мегаполісу, зокрема, у бюджетній і комунальній сферах, будівництві, транспорті, освіті, охороні здоров'я.

Президент неодноразово гостро критикував міську владу й особисто голову КМДА Леоніда Черновецького за допущені кризові явища та поступовий занепад столиці. Глава держави скасував деякі рішення КМДА, які суперечили законодавству і викликали різко негативний резонанс у киян, зазначає глава секретаріату Віктора Ющенка.

"Водночас Кабінет міністрів виявляє до проблем Києва і авантюрних ініціатив київської влади дивовижну апатію, особливо якщо згадати викривальну риторику БЮТ і прем'єра (Юлії) Тимошенко щодо діяльності та стилю керівництва Черновецького", - заявляє Балога.

"Хоча вже давно назріла необхідність розглянути на засіданні уряду, як КМДА і її голова справляються з функціями виконавчої влади", - наголошує він.

"Єдиним поясненням такої урядової байдужості до роботи столичної влади, а отже, і до проблем киян є особиста мотивована зацікавленість Тимошенко в якнайдовшому збереженні Черновецького в кріслі градоначальника", - переконаний Балога.

Однак, зазначив глава секретаріату президента, "рано чи пізно Кабмін має прислухатися до вимог мільйонів мешканців столиці навести лад у Києві".

"Урядові слід якнайшвидше присвятити київській темі спеціальне засідання, за підсумками якого подати президенту відповідні пропозиції, у тому числі й кадрові", - стверджує Балога.

"Однією з них може бути подання на звільнення Черновецького з посади голови КМДА. Думаю, глава держави уважно прислухається до такої рекомендації", - додає він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: