Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін скаржиться на критичну ситуацію з зарплатами

Вівторок, 21 квітня 2009, 11:08

Міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова вважає, що ситуація з погашенням заборгованості з заробітної плати на недержавних підприємствах є критичною і вимагає негайного вирішення.

Про це йдеться в її заяві на сайті Мінпраці.

"Виникає враження, що зарплатні борги їх просто не цікавлять", - зауважила міністр, коментуючи результати останньої зустрічі представників уряду та об’єднань роботодавців.

За її словами, на анансовану заздалегідь зустріч, на якій соціальні партнери мали виробити спільні підходи до розв’язання проблеми погашення заборгованостей на підприємствах усіх форм власності, представники Федерації роботодавців України навіть не з’явилися.

Між тим, вважає Денісова, ситуація на недержавних підприємствах така, що потребує термінового втручання. Якщо на державних підприємствах завдяки заходам уряду борги почали реально зменшуватися, то на недержавних – продовжують зростати.

Станом на 10 квітня 2009 року борги на економічно активних недержавних підприємствах вже обчислюються сумою в 490,7 млн. гривень, а загальна сума заборгованості перед робітниками приватного сектору становить понад мільярд гривень – це 70 % всієї заборгованості із заробітної сплати.

"Зарплатні борги – це ганьба для будь-якого роботодавця, адже, невиплачуючи заробітну плату, він порушує насамперед Головний Закон України – Конституцію, яка гарантує кожному громадянинові право на нормальне життя", - наголосила міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування