Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав губернаторам місяць на потерпілих від повені

Вівторок, 21 квітня 2009, 14:45

Президент Віктор Ющенко закликає можновладців зробити уроки зі стихійного лиха 2008 року в Західній Україні.

Про це він сказав в Івано-Франківській облдержадміністрації на нараді з питань стану реалізації заходів щодо ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року на території Вінницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Президент поставив перед керівниками цих областей завдання - здійснити інвентаризацію зроблених робіт після стихії, повідомляє УНІАН.

Ющенко наголосив на здійсненні якісної роботи і чіткого реагування на претензії людей, які ще й досі надходять. Президент зобов'язав губернаторів зробити цю роботу протягом 30 днів.

Ющенко на 2009 рік поставив перед керівниками областей завдання повністю відновити зруйновану інфраструктуру і здійснити заходи щодо попередження подібних природних катастроф в майбутньому.

На нараді він повідомив, що повністю виплачена матеріальна допомога сім'ям загиблих. За його словами, це 1 млрд. грн. Ющенко вважає, що є досі багато скарг від людей на виконані роботи і присвоєння категорійності. "Вони повністю обґрунтовані", - додав президент.

За його словами, відновлено 30% зруйнованих і пошкоджених доріг, 42% зруйнованих і 15% пошкоджених мостів, 15% зруйнованих та 20% пошкоджених берегоукріплень. Не завершено роботи з відновлення соціально-побутової сфери.

Глава держави особливий акцент зробив на контролі за використанням виділених коштів на ліквідацію наслідків стихії.

"Є порушення. Це неетично і аморально. Є справи, які заслуговують ретельної уваги прокуратури", - сказав він.

За словами президента, на сьогодні Генпрокуратурою порушено 172 кримінальні справи за фактами порушень на суму 28,5 млн. грн.

Ющенко назвав черговим уроком стихії неефективну і неадекватну систему оповіщення. Він вважає, аби вона працювала ефективно, то не було би стільки людських жертв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування