Молдавська опозиція вирішила продовжити боротьбу

Середа, 22 квітня 2009, 13:20

Молдавська опозиція опротестувала в Апеляційній палаті рішення Центральної виборчої комісії про затвердження результатів виборів у парламент.

Про це заявив голова Ліберальної партії Міхай Гімпу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Центвиборчком не врахував представлені опозиційними партіями матеріали, що свідчать про масові фальсифікації при формуванні списків виборців", - сказав він на прес-конференції в середу.

За його словами, "Центвиборчком навмисно дав хід ініціативі Партії комуністів про перерахування голосів на виборах, щоб відвернути увагу громадськості від реальних проблем".

"Сталося те, що і припускали демократи. Ми ніколи не брали під сумнів те, що бюлетені, віддані за Партію комуністів, реально існують, вони були кинуті в скрині для голосування. Питання в тому, як ці бюлетені опинилися в скринях. Тому ми і наполягаємо на ретельному аналізі списків виборців", - сказав Гімпу.

Конституційний суд Молдавії на спеціальному засіданні в середу почне розгляд питання про затвердження результатів парламентських виборів, які відбулися 5 квітня.

Не виключено, що КСМ може відкласти ухвалення рішення щодо затвердження результатів виборів, щоб проаналізувати представлені опозицією матеріали, а також дочекатися розгляду протесту опозиційних партій у судових інстанціях - Апеляційних і Вищої судової палатах Молдавії.

Як повідомлялося, напередодні Центральна виборча комісія передала в КС підсумкові протоколи результатів виборів 5 квітня, у тому числі протоколи з результатами перерахування голосів, яке відбулося 15 квітня.

Після перерахування голосів Партія комуністів одержала 60 з 101 мандата в новий парламент Молдавії, Ліберальна і Ліберально-демократична партії - по 15 мандатів, Альянс "Наша Молдова" - 11 мандатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування