Тігіпко не хоче відсиджуватися і не виключає обрання президента у Раді

Понеділок, 27 квітня 2009, 23:36

Банкір Сергій Тігіпко вважає, що обрання президента у парламенті – це "можливий варіант", але перед цим він вважає за необхідне переобрати Верховну Раду.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Потрібні зміни. Якщо ми говоримо про вибори президента в парламенті, то перед цим необхідно міняти парламент", - сказав банкір.

Водночас він зазначив, що "повноваження президента не такі слабкі".

Крім того, Тігіпко вкотре заявив про свій намір балотуватися на наступних президентських виборах.

"З 2004 року, мене постійно питали: чого ви не висунулись? Ви б стали президентом, ми б за вас проголосували...Якщо я чітко заявляю про те, що я піду на ці вибори – це вже відповідь", - сказав він.

Банкір зазначив, що "той хто хоче приходити в політику, повинен свої власні інтереси ставити нижче інтересів державних".

"Я готовий допомагати кому завгодно. Запросила Юлія Володимирівна, в мене не було з нею ніякої домовленості, я пішов. Запрошує президент – не було жодного разу, щоб я не прийшов до президента і щось не сказав. Веду себе конструктивно, тому що я вважаю – проблема в державі, якої ми ще не знали з розвалу Радянського Союзу", - переконаний Тігіпко.

"У нас нічого не зроблено. При такій конфігурації влади відсидітись можна, а я не хочу. Я буду повертатися і буду на це впливати", - сказав він.

"Дуже хочеться бути абсолютно прагматичним, відкритим і мінімально використовувати політичні технології. Хочемо чи не хочемо – країну знову будуть ділити. Знову буде схід і захід", - зазначив банкір.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування