Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко розповів, у чому проблема Тимошенко

Понеділок, 27 квітня 2009, 23:59

Банкір Сергій Тігіпко заявив, що план рекапіталізації банків є, але в уряді немає фахівців, які можуть його реалізувати.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"План рекапіталізації є, дуже непогано його прописав Світовий банк. Одна проблема - його необхідно реалізовувати. Я вважаю, що слабкість уряду в тому, що немає жодного фахівця в Мінфіні, серед віце-прем'єрів, які б взагалі розуміли, що таке банківський сектор", - заявив банкір.

"Друге - заважає популізм. Всі, як чорт від ладану, тікають від банків - народ проти банкірів, народ не розуміє, що це таке. Банки всі лежать на животі, і їм необхідно допомогти. План є, просто нікому цього робити", - зазначив Тігіпко.

Він підкреслив, що держава повинна купувати банки, у яких є здорові активи, незалежно від розміру банку. Також, за словами банкіра, викуплені державою банки необхідно через 3-5 років продавати.

Крім того, відповідаючи на запитання, чому він не був призначений міністром фінансів, хоча про це неодноразово йшла мова, Тігіпко сказав: "Не запропонували і не проголосували".

"Я розумію так, що просто немає більшості в парламенті, яка могла б вирішувати кадрові питання. Не домовилися між собою люди в парламенті", - заявив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування