Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко наказала перевірити усіх, хто повернувся із країн з грипом

Вівторок, 28 квітня 2009, 18:09

Кабінет міністрів доручив терміново перевірити стан здоров'я українців, які перебували в країнах, де зафіксовано спалахи вірусу свинячого грипу, а також відпрацювати порядок перетину українського кордону громадянами з країн, де зафіксовано спалахи епідемії.

Це один з пунктів плану заходів запобігання виникненню серед населення захворювання на свинячий грип, затверджений розпорядженням на засіданні уряду у вівторок.

Так, уряд доручив низці профільних міністерств та відомств зміцнити матеріально-технічну базу вірусологічних лабораторій Держсанепідемслужби та Держкомветмедицини.

Водночас зазначена необхідність проводити дослідження біологічних властивостей вірусу грипу і забезпечення отримання зразків або ізолятів вірусу для їх вивчення.

Згідно з рішенням уряду, лабораторії повинні бути оснащені належним обладнанням: діагностикумами, сироватками, культурними середовищами, діагностичними тест-системами, дезінфекційними засобами тощо.

План також передбачає створення національного та регіонального запасів матеріальних ресурсів на випадок пандемії та панзоотії грипу і забезпечення необхідними автотранспортними засобами.

Крім того, уряд зобов'язав Держмитслужбу внести зміни до форми митної декларації у частині обов'язкового декларування громадянами продукції тваринного і рослинного походження, що ввозиться на територію України.

Запроваджується також заборона на ввезення живих свиней та м'ясних продуктів з країн, де зареєстровані випадки захворювання свиней на грип.

Крім того, уряд затвердив склад спеціальної урядової комісії з питань запобігання виникненню серед населення захворювання на свинячий грип під керівництвом головного державного санітарного лікаря України Олександра Біловола.

До комісії увійшли представники міністерств, провідні науковці та експерти.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: