Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко домовилася про газ на зиму. За рахунок транзиту

Середа, 29 квітня 2009, 21:10

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відзначає прогрес у переговорах з Росією щодо оплати транзиту газу, який необхідно закачати в українські газові сховища на наступний осінньо-зимовий період.

"Я думаю, що переговори завершилися успішно", - сказала Тимошенко в інтерв'ю журналістам у середу в Москві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, вона зазначила, що досягнута домовленість про закачування Україною у квітні 800 млн. кубометрів російського газу в українські газові сховища в рахунок майбутнього транзиту.

Тимошенко висловила надію, що механізм оплати Україною запасів газу на осінньо-зимовий період буде визначено у міжурядовій угоді, проект якої Україна планує передати Росії після травневих свят.

"Відразу після свят ми направимо проект міжурядової угоди", - сказала вона.

Прем'єр зазначила, що такий варіант розрахунку є "взаємовигідним для України і Росії".

Також Тимошенко повідомила, що Росія готова йти назустріч Україні в питанні зменшення обсягів імпорту російського природного газу, повідомляє прес-служба уряду.

Вона зазначила, що українська сторона щомісяця корегує газові угоди з "Газпромом": "У зв’язку з кризою ми сьогодні не можемо споживати ті обсяги, які передбачені контрактами, і згідно з домовленістю з "Газпромом", ми сплачуємо за той обсяг газу, який безпосередньо спожили. Важливо, що "Газпром" і уряд РФ йдуть назустріч в цьому питанні".

У свою чергу Путін підтвердив, що оплата за спожитий Україною газ надходить безперебійно: "Це викликає у нас почуття вдячності, бо ми розуміємо, що це потребує певних зусиль від українського уряду і ми сподіваємося, що так буде і надалі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування