Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАТО обіцяють Україні поради, а наступним членом бачать Македонію

Неділя, 5 квітня 2009, 10:29

Лідери НАТО підкреслюють необхідність подальших реформ в Україні для втілення в життя її євроатлантичних прагнень.

Про це йдеться у декларації НАТО, схваленій за підсумками саміту, повідомляє УНІАН.

"Ми підкреслюємо важливість зобов’язань України продовжувати імплементацію необхідних політичних, економічних, оборонних та безпекових реформ з метою реалізації євроатлантичних прагнень, і ми залишаємося готовими надавати допомогу для цього", - зазначається у документі.

При цьому лідери НАТО наголосили на ключовій важливості політичної стабільності для успіху у реформах.

Лідери НАТО підтвердили своє рішення, схвалене на саміті в Бухаресті в квітні 2008 року, щодо того, що Україна та Грузія мають стати членами альянсу.

"Ми максимізуємо наші поради, допомогу та підтримку для їхніх реформ в рамках комітетів Україна-НАТО та Грузія-НАТО", - зазначається у декларації.

Лідери НАТО також висловили переконання в тому, що річні національні програми допоможуть Україні та Грузії в просуванні необхідних реформ, хоча й відмовилися висловлювати прогноз, коли можуть бути прийняті рішення щодо ПДЧ для обох країн.

Крім того, у декларації міститься позитивна оцінка внеску України в спільну безпеку, в тому числі, через участь в операціях НАТО.

Також, під час церемонії урочистого приєднання Албанії та Хорватії до НАТО, президент США Барак Обама заявив, що двері НАТО залишаються відкритими для всіх, хто відповідатиме стандартам альянсу.

"Це не останній раз, коли ми відзначаємо таку подію. Я сподіваюсь в найближчому майбутньому побачити серед членів НАТО Македонію. Двері відкриті для всіх країн, які відповідатимуть стандартам НАТО", - сказав президент США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: