Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Переобрати Ющенка і Раду разом неможливо?

Понеділок, 6 квітня 2009, 13:02

Депутат від НУНС Роман Зварич вважає безглуздим проведення консультацій щодо визначення правових підстав для проведення дочасних президентських і парламентських виборів.

"Це абсолютний нонсенс і немає сенсу навіть про це говорити", - сказав він журналістам у понеділок.

"Для того, щоб це зробити, потрібно синхронно достроково припинити повноваження і президента, і Верховної Ради. І підстави для цього є різні. І навіть, якщо буде заява президента про те, що він іде у відставку, і вона набере 226 голосів, як достроково припинити повноваження самого парламенту?", - запитав Зварич.

У відповідь на запитання, що одночасні вибори можуть стати результатом політичних домовленостей, Зварич сказав, що в будь-якому разі необхідно знайти юридичні підстави для розпуску ВР.

На зауваження, що такою підставою може стати рішення КС щодо нелегітимності уряду, оскільки коаліція не подала президенту кандидатуру прем’єра, Зварич нагадав, що рішення КС не має зворотної дії і тому після його оголошення коаліції треба буде дати ще 60 днів для подання президенту.

Він також наголосив, що для призначення нового уряду, треба відправити у відставку цей.

"Якщо вони (КС) розраховують винести таке рішення, хай мені КС дасть відповідь на питання – як може коаліція це робити при зайнятій посаді", - попросив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування