Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Нафтогазі кажуть, що Росія і так дає гроші на трубу вже 17 років

Середа, 8 квітня 2009, 22:38

Перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз" Ігор Діденко заявив, що технічна угода з Газпромом ніяк не пов’язана з участю Росії в модернізації ГТС України.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Газпром, платячи нам тарифні ставки на протязі останніх 17 років виконання транзитних контрактів, напряму приймає участь у підтриманні ГТС в робочому безаварійному стані", - наголосив Діденко.

Він пояснив, що "гроші за транзит йдуть на оновлення ГТС".

Також, коментуючи інформацію про можливе укладення додаткових угод у газовій сфері між Україною і Росією, Діденко заявив, що "високий темп переговорного процесу у січні, привів до того, що немає повної гармонії у текстах (угод), і це заважає нашим фахівцям на щоденному рівні працювати правильно".

"Тобто нам потрібно провести косметичні врегулювання в контрактах, які дадуть змогу гармонійно працювати двом потужним компаніям", - пояснив він.

Крім того, відповідаючи на питання, чи вдасться "Нафтогазу" закінчити рік з позитивними фінансовими результатами, Діденко заявив: "До закінчення року ще дуже далеко, але перший квартал ми вже пройшли з позитивним сальдо".

"Сподіваємося, що народні обранці всіх фракцій будуть конструктивно налаштовані на розгляд питань діяльності "Нафтогазу". Ми приречені працювати на всю країну", - наголосив перший заступник голови правління.

"Ми бачимо збалансованим наш фінплан. На минулому тижні навіть така феєрична мерія, як київська, уряд, Нацбанк, комерційні банки, всі разом згуртувалися, і погасили той рекордний борг Київенерго за спожитий газ на суму 900 мільйонів гривень", - повідомив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування