Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині кажуть, що не блокують шлях України до НАТО

Четвер, 9 квітня 2009, 11:30

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Хаймзет заперечує, що на саміті в Бухаресті рік тому Німеччина та Франція заблокували надання Україні Плану дій з набуття членства в НАТО.

Про це він сказав в інтерв'ю "Киевским ведомостям", відповідаючи на запитання, чи може Україна в найближчі роки розглядатися як потенційний кандидат для отримання ПДЧ.

"Україна вже має статус кандидата в члени НАТО. На саміті в Бухаресті не було сказано нічого іншого. Я не хочу погодитися з твердженням, що Німеччина та Франція заблокували прийом України до НАТО. У Бухаресті в документі було зафіксовано: Україна стане членом НАТО, але поки не настав підходящий момент. Ювілейний, з нагоди 60-річчя НАТО, саміт, що пройшов днями, українське питання не розглядав", - сказав Хаймзет.

За його словами, Німеччина виступає за те, щоб співпраця України з НАТО у конкретних проектах посилилася, як і співпраця в рамках європейської політики безпеки і оборони.

"Сподіваюся, що питання про участь України в Альянсі буде вирішено позитивно, але воно залежить від самої країни і на даний час не є актуальним", - сказав посол.

Крім того, на його думку, "дуже важливо робити поступові кроки для зближення України з Євросоюзом".

"Перш за все, я маю на увазі угоду про вільну торгівлю. Вона допомогла б розвинути економічні відносини і поставити їх на більш високий рівень. Наступний етап - лібералізація візового режиму. У цьому полягає конкретний інтерес кожного українця", - сказав Хаймзет.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування