Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція Грузії дала Саакашвілі 24 години

Четвер, 9 квітня 2009, 16:25

Грузинська опозиція на багатотисячному мітингу в Тбілісі прийняла звернення до президента Грузії з вимогою, щоб Михайло Саакашвілі пішов у відставку.

"Саакашвілі зобов'язаний дати можливість народу мирно змінити владу конституційним шляхом і цим дати нам можливість показати усьому світу, що ми гідна і цивілізована нація. Ми віримо, що саме з таким підходом можна перебороти цю кризу і створити вільну, демократичну, справедливу і сильну Грузію", - сказано в зверненні.

Як заявив в ході багатотисячної акції протесту в Тбілісі один з організаторів акції протесту, Давід Маградзе, мета опозиції – зміна влади в країні конституційним шляхом, а не шляхом революції.

Він також оголосив, що ті, що зібралися дали 24 години Саакашвілі на те, щоб він пішов у відставку. Лідери акцій заявили, що ознайомлять громадськість з відповіддю керівництва Грузії через добу.

Виходячи з отриманої відповіді, буде підготовлений подальший спільний план дій.

Лідер партії "Демократичний рух – Єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе, Саакашвілі піде, тому що опозиція у своїй вимозі єдина.

Також лідер партії "Шлях Грузії", екс-міністр закордонних справ Саломе Зурабішвілі, виступаючи в четвер на мітингу опозиції в парламенту Грузії, попросила залишити на акції тільки державні прапори, щоб підкреслити єдність її учасників.

"Прошу учасників акції протесту опустити прапори їхніх політичних партій, і залишити тільки два державних прапори", - заявила вона.

За різними даними, одразу в кількох точках Тбілісі зібралися, загалом, понад 100-120 тисяч осіб.

Новости-Грузия, Грузия Online

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування