Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин попереджає, що зробити імпічент буде легше

Четвер, 9 квітня 2009, 19:10

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує спроби подолання вето на закон про зміни до закону про Конституційний суд, що визначає процедуру розгляду процедури імпічменту президента.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер у Чернігові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас вже стає традицією, що Кабмін пропонує ті чи інші законодавчі ініціативи, або ініціаторами закону є представники депутатського корпусу, Верховна Рада голосує більш ніж конституційною більшістю, а потім ми отримуємо вето", - сказав Литвин.

"Я бачу в цьому позитив за однієї умови, коли мова йде про вдосконалення законів, коли мова йде про перевірку законів на відповідність Конституції", - зазначив спікер.

"Природно, що цей закон є надзвичайно чутливим. Природно, що мова йде про нормування діяльності Конституційного суду, особливо в таких чутливих питаннях, які стосуються процедури імпічменту президента", - зазначив він.

Литвин додав, що очікувати іншого рішення, відповідно, не було ніяких підстав.

При цьому спікер зазначив, що ще не бачив зауважень від президента.

Він повідомив, що комітету Верховної Ради з питань правової політики необхідно буде уважно вивчити пропозиції президента і підготувати свої рекомендації до цього закону.

"Хоча я апріорі можу стверджувати, що буде бажання подолати вето президента на цей закон", - зазначив спікер.

При цьому Литвин нагадав, що авторство цього закону належить представникам двох найбільших фракцій парламенту, сукупна кількість депутатів яких перевищує 300 голосів, що дозволяє двом фракціям - БЮТ і Партії регіонів подолати вето президента.

Литвин повідомив, що в понеділок на погоджувальній раді буде вирішуватися доля цього законопроекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування