Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" кажуть, що зараз рентабельний тільки героїн

Четвер, 14 травня 2009, 18:44

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що стратегія розвитку Донецької області, яка розроблена фондом Ріната Ахметова - це можливість "побачити світло в кінці тунелю".

Про це він заявив, виступаючи у четвер у Донецьку під час проведення форуму "Донбас-2025: стратегія майбутнього".

Стратегія розроблена фондом "Ефективне управління" спільно з компанією Monitor Group за підтримки Донецької облради та облдержадміністрації.

"Те, що залучили зараз одну з відомих консалтингових компаній ("Monitor Group") і підключили фонд "Ефективне управління" - це в нинішній час дуже важливо. А для того, щоб цю дорогу пройти як можна швидше, потрібна ще й політична воля держави", - сказав Янукович.

"Фактично пропонується шлях, по якому може піти сьогодні Донецька область...Але, це поки що тільки стратегія, а не програма", - додав лідер регіоналів.

У свою чергу, народний депутат Борис Колесніков зазначив, що на сьогоднішній день "стан фінансової сфери, процентні ставки ніяк не сприяють розвитку виробництва та сільського господарства".

"За цими ставкам можна виробляти, напевно, тільки героїн, щоб це було рентабельно", - сказав депутат.

Крім того, директор фонду "Ефективне управління" Наталія Ізосімова заявила, що "відповідно до стратегії, в наступні 10-15 років регіон проведе реструктуризацію економіки і трансформується в центр сучасної важкої промисловості, що випускає продукцію з високою доданою вартістю".

"Крім того, у Донецькій області належить розвивати галузі, що не мають відношення до важкої промисловості, і, таким чином, диверсифікувати свою економіку", - сказала вона.

Після закінчення форуму, Янукович відвідав стадіон "Донбас Арена", який будується.

Разом із президентом ФК "Шахтар" Рінатом Ахметовим він оглянув споруду, розмах і масштаби якого справили на лідера регіоналів незвичайне враження.

Під час екскурсії по стадіону Янукович отримав офіційне запрошення від президента ФК "Шахтар" взяти участь в урочистому відкритті стадіону, яке відбудеться 29 серпня цього року.

Після закінченні екскурсії Янукович разом з Ахметовим у парку, який прилягає до "Донбас Арени", посадив дерево.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування