Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи Молдови вирішили висунути від себе другого кандидата на крісло

П'ятниця, 15 травня 2009, 11:36

Група з 15 представників молдавської компартії, яка висунула в середу своїм кандидатом у президенти країни Зінаїду Гречаную, висунула другого кандидата на посаду глави держави.

Ним є відомий нейрохірург, академік Станіслав Гроппа, повідомляють "Новости-Молдова" з посиланням на главу спеціальної комісії з прийому документів на посаду президента Юрій Мунтян.

"Гроппа відомий як чудовий нейрохірург, який вилікував сотні людей від, здавалося б, невиліковних хвороб. Він широко відомий не тільки в Молдові, але і за її межами", - сказав глава спецкомісії.

У середу пленум ЦК Комуністичної партії Молдови висунув кандидатом на посаду президента країни Гречаную - главу уряду, відставку якого в середу прийняв парламент.

Опозиційні партії своїх кандидатів поки не висували.

Відповідно до молдавської Конституції, глава держави обирається парламентом таємним голосуванням. Вибори призначені на 20 травня.

Для обрання президентом республіки кандидату потрібно набрати 61 голос з 101 (дві третини голосів), тож одноосібно депутати від компартії вибрати главу держави не зможуть. Комуністи після виборів мають 60 депутатських мандатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування