Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк каже, що укріплення гривні – катастрофа

П'ятниця, 15 травня 2009, 22:52

В Україні немає об'єктивних підстав для укріплення гривні.

Таку думку в ефірі "Інтеру" висловив депутат Партії регіонів Микола Азаров.

"Для зміцнення гривні немає об'єктивних підстав. Це кон'юнктурне явище, на котре не реагує цінова політика. Імпортери і наші виробники не орієнтуються на цінники в обмінних пунктах. Вони орієнтуються на довгострокові тенденції. Їм треба закласти такий курс, при якому вони б не опинилися в збитку. А зараз, з огляду на непередбачуваність політики уряду, вони і реагувати не будуть. Ця тенденція має потреби в серйозному осмисленні і зміні політики Нацбанку", - заявив депутат.

"Ми будемо наполягати, щоб ця політика була прозорою", - попередив він.

Водночас Арсеній Яценюк назвав ревальвацію долара – "катастрофою".

"Як девальвація курсу долара (з 5 до 10), так ревальвація (з 8 до 5) – є однаковою катастрофою. США ідуть умисно на те, щоб зменшувати курс національної валютної одиниці. Навіщо? Щоб ішов експорт. І сьогодні спасіння України – тільки в зовнішніх ринках. Штучна підтримка курсу – є ні що інше як політичні забаганки", - заявив він.

"Раніше уряд казав, що Нацбанк винен у погіршенні курсу. Сьогодні читаю заяву, що те, що курс відкотився назад і укріпився – це заслуга уряду. Ну уряд не має відношення ні до того, ні до іншого. Це компетенція Нацбанку", - додав Яценюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування