Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

БЮТ звинувачує Хорошковського в тиску на слідчих

Понеділок, 18 травня 2009, 12:29

Перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський чинить тиск на слідчих Генпрокуратури з вимогою закрити справу щодо продажу акцій каналу "Інтер" та обставин смерті колишнього власника акцій Ігоря Плужникова.

Про це заявив журналістам у Верховній Раді автор постанови щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин цієї справи Володимир Пилипенко (БЮТ).

"Слідчі Генпрокуратури офіційно, на підставі власних рапортів, довели до відома генпрокурора, що на них посадовою особою Служби безпеки України, а саме першим заступником голови Валерієм Хорошковським, чиниться неприхований тиск з вимогою закрити кримінальну справу", - сказав він.

"Таким чином, посадова особа Служби безпеки втручається у розслідування кримінальної справи, що безпосередньо становить собою склад іншого правопорушення, якому буде дана оцінка Генпрокуратури", - наголосив Пилипенко.

Він додав, що тимчасова слідча комісія, створення якої вимагає БЮТ, буде займатися, зокрема, і питанням цього тиску.

Пилипенко також звернув увагу на те, що майже всі фракції парламенту спрямували своїх представників до складу комісії, і нагадав, що БЮТ вимагатиме створення ТСК вже у вівторок, 19 травня

Раніше "Українська правда" писала, що депутат фракції БЮТ Андрій Портнов та заступник генпрокурора Ренат Кузьмін готують "атаку" на Хорошковського – так само, як вони об’єднали зусилля в боротьбі з заступником голови СБУ Тиберієм Дурдинцем, якого вже оголошено в розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування