Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сам збирався звільнити Балогу по досьє?

Середа, 20 травня 2009, 09:23

Політолог Кость Бондаренко стверджує, що президент Віктор Ющенко прийняв рішення про відставку Віктора Балоги з посади глави секретаріату президента ще до того, як той написав свою скандальну заяву про відставку.

"Мої джерела стверджують, що в квітні Віктору Ющенку передали досьє на главу секретаріату президента, зібране спецслужбами", - сказав він газеті "Комерсант-Україна".

"Після перевірки фактів, викладених у ньому, Ющенко прийняв рішення про відставку Балоги. Все інше – це лише публічні прояви", - заявив Бондаренко.

Водночас, колишній глава секретаріату президента Олег Рибачук стверджує, що Балогу вмовляли повернутися на посаду.

"Мені відомо, що в Закарпаття, де весь цей час знаходився Балога, літали гінці, які вмовляли його повернутися", - сказав він.

За словами директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, який раніше консультував главу СП, Ющенко знадобилося аж 7 днів для ухвалення рішення про відставку Балоги, тому що "йшли переговори, і ситуація могла закінчитися миром".

Як відомо, Балога подав заяву про відставку 12 травня (хоча раніше стверджував, що вона була у президента ще місяць тому, до відпустки глави СП). 19 травня президент підписав указ про звільнення Балоги з посади глави свого секретаріату. У той же день прес-служба ЄЦ оприлюднила заяву Балоги, у якій пояснювалися причини його відставки.

У прес-службі СП у вівторок не стали коментувати текст, опублікований прес-службою "Єдиного центру". Водночас, джерело "Комерсанта" у секретаріаті підтвердило, що документ відповідає оригіналу: "Там були точно такі ж формулювання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування