Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія насторожилася через нову ініціативу ЄС

П'ятниця, 22 травня 2009, 10:51

Москву насторожує те, що декотрі країни Східної Європи намагаються використовувати програму Євросоюзу "Східне партнерство" проти Росії.

"Скажу відверто бентежить те, що з боку деяких держав це партнерство сприймається як партнерство проти Росії", - сказав президент Росії Дмитро Медведєв за підсумками саміту РФ - ЄС у Хабаровську.

Він заявив, що не має на увазі керівництво Європейського союзу. "Мова йде про інші держави", - сказав президент Росії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Але от ми не хотіли б, щоб "Східне партнерство" перетворилося на партнерство проти Росії", - заявив Медведєв.

"Мені б просто не хотілося, щоб це партнерство консолідувало окремі держави, які налаштовані антиросійськи, з іншими державами Європи", - додав президент РФ.

Росія не бере участь у програмі ЄС "Східне партнерство". У цей проект Євросоюз, зокрема, включив Україну, Грузію, Білорусію і низку інших країн.

"Є всякі приклади. У нас є партнерські відносини з Північноатлантичним блоком. Але, незважаючи на спеціальну форму відносин, при іспиті цих відносин ця форма показала свою слабкість. І спроби зараз відновлювати взаємини між Росією і НАТО наштовхуються на досить значні складнощі", - повідомив Медведєв.

За його словами, якщо "Східне партнерство" стане проектом по "нормальному економічному співробітництву, то і Слава Богові, ми природно анітрошки не заперечуємо, бажаємо такому партнерству успіхів".

"Але, підкреслюю, деякі моменти нас насторожують", - сказав президент РФ.

"Якщо говорити про "Східне партнерство", для нас поки не дуже зрозуміло, у яких формах усе це буде протікати", - відзначив Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування