Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головного кримського татарина номінують на головну премію

П'ятниця, 22 травня 2009, 18:13

Делегати першого Світового конгресу кримських татар, який завершує свою роботу в Сімферополі, вирішили створити міжнародну громадську організацію "Всесвітній конгрес кримських татар" (ВККТ).

Як повідомляє прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу, про це йдеться в декларації, прийнятій в п'ятницю делегатами конгресу, які представляють 162 громадських та громадсько-політичних організацій кримських татар з 12 країн світу.

У документі проголошується створення міжнародної громадської організації "Всесвітній конгрес кримських татар" як органу, що об'єднує і координує зусилля громадських організацій кримських татар, створених в різних країнах і які виявили бажання взаємного співробітництва згідно з принципами, цілями і завданнями, зазначеними у цій декларації ".

У декларації вказується, що місцезнаходженням центральних органів Всесвітнього конгресу кримських татар є Крим, Україна.

Делегати конгресу також заявили в декларації, що курултай (з'їзд) кримськотатарського народу виступає для ВККТ, а також для усіх громадських організацій кримських татар, які об'єдналися в його складі, вищим повноважним представницьким органом кримськотатарського народу.

При цьому курултай, а також його органи та уповноважені особи будуть розвивати співпрацю з усіма громадськими організаціями, що увійшли до складу ВККТ на основі рівного і поважного ставлення до них, незалежно від їх чисельності, країни та регіону діяльності.

У декларації також стверджується, що всі зусилля, що докладаються, "ґрунтуються на принципах ненасильства, справедливості, демократії, суворого дотримання політичних, економічних, культурних, релігійних та інших законних прав людей незалежно від їх етнічної приналежності".

За повідомленням прес-служби Меджлісу, делегати підтримали численні ініціативи ветеранів кримськотатарського національного руху, політиків і громадських діячів по висуненню кандидатури голови Меджлісу, депутата від НУ-НС Мустафи Джемільова на здобуття Нобелівської премії миру.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування