Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: треба протриматися 5-6 місяців

П'ятниця, 8 травня 2009, 12:31

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко просить місцеві органи влади знайти можливості додаткового наповнення загального фонду держбюджету і протриматися ще 5-6 місяців у такому "надзвичайному темпі".

Про це вона заявила в ході селекторної наради з керівниками регіональних і місцевих органів виконавчої влади у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я прошу всі області проаналізувати... тенденції щодо наповнення дохідної частини бюджетів усіх рівнів з метою, як би це ні було важко, знайти додаткові резерви надходжень у місцеві бюджети, загальний фонд державного бюджету і мати на увазі, що за всіма оцінками наша економіка потроху зростає, і нам необхідно протриматися, по суті, 5-6 місяців у такому надзвичайному темпі", - сказала прем'єр.

За її словами, надалі "нам буде легше наповняти бюджет і платити податки, що означає, що економіка стане більш платоспроможної".

Також вона зазначила, що уряд наполягає на розгляді у Верховні Раді двох законопроектів, необхідних для формування Державного бюджету на 2010 рік, повідомляє прес-служба Кабміну.

"У Верховній Раді знаходяться два фундаментальні законопроекти, які можуть докорінно змінити якість бюджету на 2010 рік: законопроект про місцеві податки і збори та законопроект про зміни та доповнення до Бюджетного кодексу України", - сказала прем'єр.

Тимошенко доручила першому віце-прем’єр-міністру і Міністерству фінансів активізувати роботу з профільними комітетами парламенту, щоб ці документи вже наступного тижня були готові до розгляду у Верховній Раді.

Вона зазначила, що прийняття цих законів дасть додатковий ресурс для місцевих бюджетів, зокрема, дозволить перерозподілити загальні надходження від податків з центрального бюджету на місцевий рівень.

Тимошенко також попросила місцеву владу задіяти всі свої зв’язки з керівниками парламентських фракцій. "Це може стати запорукою того, що буде єдність парламенту при голосуванні", - наголосила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:58
ЗМІ: Нетаньягу просив Байдена не допустити видачу ордерів на арешт ізраїльських посадовців 
04:33
ISW: Російські війська готують наступ. Обирають між кількома напрямками
03:51
У США колишнього співробітника Пентагону засудили до 21 року в'язниці за передачу секретної інформації 
02:52
фотоWSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних дронів
01:57
У Криму пролунали вибухи. Перекривали Керченський міст
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
Усі новини...