Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Придністров'я хоче привласнити російський триколор

Понеділок, 1 червня 2009, 15:35

Національним прапором невизнаної Придністровської молдавської республіки може стати російський триколор.

Про це в понеділок пише газета Комерсант.

Так цю ініціативу вже схвалив профільний комітет парламенту Придністров'я.

"Ми ще в 2006 році на референдумі визначили курс на єднання з Росією, і вся наша політика будується на цьому. Ми обговорили внесення доповнень у закон "Про державну символіку ПМР", які стосуються впровадження національного прапора Придністров'я. Планується, що він буде точною копією російського прапора",— повідомила глава комітету Галина Антюфєєва.

Передбачається, що національний прапор Придністров'я, яким і має стати російський триколор, буде використовуватися разом з державним прапором республіки.

Державний прапор являє собою точну копію прапора Молдавської РСР: червоне полотнище з зеленою смугою посередині і схрещеними серпом і молотом у лівому верхньому куті.

"Національний прапор буде розміщуватись на будівлях держустанов республіки поряд з державним",— пояснила прес-служба парламенту ПМР.

"Білий-синьо-червоний прапор, який запропоновано узяти за основу нового додаткового символу Придністров'я, є державним символом РФ — країни-правонаступника СРСР, країни-гаранта, прагнення до возз'єднання з якої виявляє придністровський народ", - сказано в повідомленні.

У парламенті проект, швидше за все, підтримають.

Однак у російському МЗС ця новина викликала подив. "У світовій практиці такого ще не було. Я таких випадків не знаю — це безпрецедентно,— заявив заступник глави департаменту інформації і преси МЗС РФ Ігор Лякін-Фролов

"Щоб зрозуміти, як на це реагувати, знадобиться юридична експертиза", - пояснив він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування