Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва наполягає: на демарш Білорусі можна не звертати увагу

Неділя, 14 червня 2009, 20:43

У Москві впевнені, що всі рішення саміту ОДКБ є абсолютно законними, незважаючи на те, що у зустрічі не брала участь Білорусь.

"Всі підписані рішення є абсолютно легітимними і, до речі, відкритими для підписання Білорусію в повній відповідності з правилами процедури органів ОДКБ", - повідомило у неділю агентству "Інтерфакс-Україна" високопоставлене джерело в МЗС Росії.

У російському зовнішньополітичному відомстві нагадали, що Білорусь заявляє, що її неучасть означає відсутність згоди на прийняття рішень ОДКБ, і посилається при цьому на правило 14 Правил процедури органів ОДКБ.

"Однак правило 14 не містить будь-яких термінів типу "неучасть" , "відсутність згоди" і т.п. Воно недвозначно означає, що якщо немає офіційних заперечень будь-кого із членів ОДКБ, то організація має право ухвалювати свої рішення", - сказав співрозмовник.

"Нота білоруської сторони не містить жодних офіційних заперечень проти схвалення рішень, які були узгоджені до московського саміту ОДКБ за підтримки білоруських переговірників", - підкреслили в МЗС Росії.

У Москві впевнені, що причини, за якими Білорусія відмовилася брати участь у саміті ОДКБ, виключно політичні.

"Наші білоруські партнери явно ухвалили виключно політичне, щоб не сказати політизоване, рішення не брати участь у саміті ОДКБ у Москві. З правової точки зору їх позиція ніяк не обґрунтована", - повідомило джерело.

Як відомо, раніше делегація Білорусі на чолі з президентом Олександром Лукашенком скасувала свою участь в сесії Ради колективної безпеки ОДКБ через заборону російської сторони на ввезення молока та молочної продукції з Білорусі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування