Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ розіслав темники в штаби

Вівторок, 16 червня 2009, 11:04

З понеділка БЮТ почав кампанію по роз'ясненню причин провалу створення широкої коаліції у Верховній раді.

Про це у вівторок пише газета Комерсант-Україна.

Так у розпорядження видання потрапив лист керівника секретаріату політради партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Ярослава Федорчука з рекомендаціями главам місцевих парторганізацій і народних депутатів для проведення відповідних прес-конференцій.

Керівники і депутати, закріплені за виборчими округами, повинні провести в обласних центрах у період з 15 по 21 червня прес-конференції, а звіти надати до 15:00 19 червня на адресу прес-служби "Батьківщина".

Одним з перших таку прес-конференцію провів глава херсонської обласної парторганізації Юрій Одарченко.

Автори рекомендацій акцентують увагу на тому, що першопричиною "тривалої політичної кризи" є діюча Конституція, а Партія регіонів, яка відмовилася її удосконалити, тим самим уводить країну в чергову, більш жорстку в зв'язку з президентськими виборами фазу політичного протистояння.

Вони відзначають необхідність переконання слухачів і глядачів у тому, що БЮТ ніколи не пропонував обирати президента в парламенті.

"На цій нормі, що була головною умовою входження її (ПР) у велику коаліцію, наполягала саме Партія регіонів, оскільки це означало автоматичне обрання її лідера главою держави", – підкреслюється в документі.

До листа також додаються інформаційно-аналітичні матеріали, які рекомендується використовувати під час підготовок до прес-конференцій і прямих ефірів.

Особливу увагу представники БЮТ мають приділити проекту нової Конституції, нібито вже розробленої блоком.

Сама цікава частина аналітичної записки присвячена ролі Віктора Януковича в зриві переговорів про створення більшості.

"Янукович продемонстрував своє справжнє обличчя – слабкого політика, який коливається до останнього, перебуває під впливом своїх консультантів, нездатний мислити глобально, є меркантильним, скривдженим і прагне до реваншу", – говориться в аналітичній записці БЮТ.

"Лідер 'регіоналів' у черговий раз привселюдно продемонстрував свій страх, навіть дикий страх, який у нього виникає від того, що доведеться брати на себе частину відповідальності за ситуацію в країні", - сказано в записці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування