Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура заблокувала тимчасового спадкоємця Єханурова

Середа, 24 червня 2009, 17:28

Генпрокуратура внесла протест на внутрішньовідомчий наказ Міністерства оборони про введення Валерія Іващенка на посаду виконувача обов'язків міністра оборони.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Міністерстві оборони.

Співрозмовник пояснив, що відразу після рішення Кабінету міністрів про призначення Іващенка в.о. міністра оборони було видано внутрішньовідомчий наказ про введення його на посаду.

"Саме на цей наказ і було внесено протест Генпрокуратури, що не дозволяє Іващенку ухвалювати будь-які рішення від імені голови відомства", - розповіло джерело.

Тим часом, у прес-службі Генпрокуратури підтвердили цю інформацію, повідомивши, що 22 червня Генпрокуратура внесла протест на внутрішньовідомчий наказ Міноборони про призначення в.о. міністра оборони Іващенка.

У прес-службі пояснили, що Іващенко, будучи першим заступник міністра, видав наказ про своє призначення в.о. голови Міноборони, проігнорувавши низку норм законодавства.

У Генпрокуратурі зазначили, що на розгляд протесту Міноборони є 10 днів. У цей термін Іващенко не може виконувати обов'язки міністра оборони.

Як відомо, 5 червня 2009 року Верховна Рада відправила у відставку міністра оборони Юрія Єханурова.

У цей же день Іващенка було звільнено з посади заступника міністра оборони і призначено першим заступником голови Міноборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування