Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Англії не виключають, що війна Росії і Грузії повториться

Четвер, 25 червня 2009, 12:48

Британська газета The Times не виключає, що Росія може почати нову війну з Грузією.

Про це говориться в статті "Грузія стежить, як Росія забороняє місію спостерігачів і вводить війська на території".

Так автор зазначає, що наступного тижня 8 500 російських військових, 200 танків, 450 бронетранспортерів і 250 знарядь повернуться на Кавказ на військові навчання.

Грузія стверджує, що деякі з них приєднаються до російських підрозділів, які з минулого літа знаходиться в двох сепаратистських регіонах Грузії: Абхазії і Південної Осетії.

Офіційний Тбілісі стурбований такою російською тактикою, оскільки, за словами спікера грузинського парламенту Давида Бакрадзе, вона повторює в точності те, що було минулого року.

"Росіяни збільшують їхню військову присутність, вони проводять військові навчання, безпосередньо загрожуючи Грузії і вони весь час заявляють, що грузини концентрують їхні військові сили і збираються почати війну, і тому вони мають відповісти", - сказав Бакрадзе.

Також президент Грузії Міхаїл Саакашвілі не упевнений у тому, що другої війни не буде: "Запитаєте мене про щось простіше", - сказав він у відповідь на питання, чи упевнена Грузія в тому, що не повториться ситуація. "Я не знаю, що відбувається в голові Володимира Путіна. Я думаю, що всі, крім нього, хочуть миру", - сказав він.

Автор статті зазначає, що був свідком декількох пострілів з південно осетинської сторони в Ергнеті, "на новій для Грузії лінії фронту", як він пише. Грузинські поліцейські, які охороняють кордон, стверджують, що російські прикордонники і південно осетинські ополченці щовечора напиваються і для розваги палять поверх КПП.

У той же час Захід не може контролювати ситуацію, оскільки Москва заблокувала продовження міжнародної місії спостерігачів в Абхазії.

Однак один із західних дипломатів стверджує, що не бачить "того рівня негативних провокацій, як минулого року".

"Але все можливо", - сказав він.

Інший дипломат відзначив, що російським військам, розміщеним у Південній Осетії, усього година їзди до Тбілісі: уявіть, що ви живете в Лондоні, а у Віндзорі стоять російські танки, сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування