Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васюник про Балогу і компромат: "Це як відкрити люк підводного човна"

Четвер, 25 червня 2009, 13:55

Віце-прем'єр Іван Васюник називає відсутність ключових міністрів в уряді фактом, який негативно впливає на економічну та політичну ситуацію в країні.

"Відсутність в уряді ключових міністрів протягом декількох місяців - це негативний факт для країни, тим більше під час кризи. А відбувається це через розбіжності у цінностях. І, звичайно, невміння вислухати один одного, незважаючи на те, хто керівник, а хто підлеглий", - сказав він в інтерв'ю "Фокусу".

При цьому Васюник уточнив, що "це стосується всіх" - як прем'єра, так і міністрів.

Він також сказав, що вважає свої стосунки з прем'єром Юлією Тимошенко робочими.

"Я не вважаю їх (стосунки) ні добрими, ні поганими. Вона (Тимошенко) - мій керівник. Стосунки повинні бути такими, щоб дозволяти продуктивно працювати. Переконаний, що мої публічні та аргументовані критичні висловлювання на адресу прем'єра є незрівнянно більшою цінністю для справжнього керівника, ніж підкилимні інтриги. Ось такі у нас стосунки. Вони робочі. У всякому разі, так я їх розцінюю", - сказав Васюник.

Коментуючи відставку Віктора Балоги з посади глави секретаріату президента, Васюник зазначив:

"Віктор Балога - справді найкращий представник політичних практик, побудованих на конкуренції та боротьбі. Він продемонстрував, що воля і, скажімо, рухливість розуму можуть зробити з обділеного адміністративними повноваженнями органу (секретаріату президента) потужну політзброю. Залишається, щоправда, питання: а чи треба було це робити? Я такої ідеології не поділяю, я - за партнерство".

При цьому Васюник не вважає, що після своєї відставки Балога буде використовувати компромат на президента.

"Що стосується розголошення держтаємниць, то це те саме, що відкрити люк підводного човна. Тонуть все, тоне держава... Не знаю, у що можна конвертувати такий ресурс. І не впевнений, що це в принципі можливо. Але це не мій головний біль", - сказав він.

Водночас Васюник вважає, що у президента Віктора Ющенка є "навіть більше можливостей, ніж у багатьох з тих, хто йде на вибори, "зберегтися у політиці".

"У президента Ющенка, я переконаний, взагалі немає такої проблеми - як зберегтися в політиці", - сказав він.

При цьому Васюник не вважає себе "людиною Ющенка". "Людина президента - навряд чи відображає реальну ситуацію. Справа не в міжособистісних стосунках. Нас об'єднує спільна політична історія та цінності".

Як відомо, в парламенті зареєстровано проект постанови про звільнення Васюника з посади віце-прем'єра.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування