Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська армія розпочала навчання на Північному Кавказі

Понеділок, 29 червня 2009, 15:01

Російська армія в понеділок починає масштабні навчання на території Північного Кавказу і в республіках Абхазія і Південна Осетія, які відкололися від Грузії в результаті війни в серпні минулого року.

У навчанні "Кавказ-2009" Північно-кавказького військового округу візьмуть участь 8,5 тисяч солдатів і офіцерів, близько 200 танків, 450 бронемашини і до 250 артилерійських гармат, повідомило міністерство оборони РФ.

Російські військові маневри відбуваються слідом за командно-штабними навчання під егідою НАТО, які пройшли в Грузії в травні цього року всупереч протестам Москви.

Північно-кавказький військовий округ проводив схожі навчання влітку минулого року незадовго до початку конфлікту в Південній Осетії. В якості офіційної мети маневрів називається перевірка готовності військ до мобілізації.

В останні місяці місія спостерігачів ООН в Абхазії і місія спостерігачів ОБСЄ в Південній Осетії були змушені згорнути свою роботу через провал переговорів про продовження їх мандатів.

Росія, яка має право вето в обох організаціях, висувала умову про те, щоб мандат спостерігачів відображав статус Південної Осетії і Абхазії як незалежних держав, що було неприйнятно для інших країн, які вважають ці території частиною Грузії.

Бі-бі-сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування